Asumukset

Omien kasvatustilojen esittely ja ohjeita oikeanlaisen asumuksen hankintaan

Gerbiilihuoneeni
Gerbiilihuoneeni
Purun määrä ratkaisee
Purun määrä ratkaisee
Gerbiilit rakastavat kaivella puruissa
Gerbiilit rakastavat kaivella puruissa

Gerbiilit asuvat meillä terraarioissa ja niin haluan kasvattienikin asuvan. Gerbiilit söisivät itsensä läpi muovisista asumuksista ja häkkimalliset asumukset (myös häkkiyhdistelmät) taas eivät gerbiileille sovellu. Gerbiilin omistajan tulisi taata gerbiileilleen mahdollisimman hyvät ja lajityypilliset olot ja tähän pyrin. Gerbiileiden tärkein virike on puru ja sitä on oltava aina riittävästi. Terran siivouksen jälkeen laitan aina purua puoleen väliin terraariota ja siitä tunneleiden ja pahvisilpun kanssa pinta nousee aina korkeammalle. Poikasterroissa ja totutuksessa olevilla gerbiileillä purua on parempi olla vähemmän. Totutuksissa on tärkeää, että hajut sekoittuvat ja se on helpompaa pienemmällä puru määrällä. Poikasten kanssa taas käsittelyyn totuttaminen on helpompaa. On ihanaa seurata millaisia tunneleita gerbiilit puruihin tekevät ja kuinka ne aina jaksavat sisustaa uudelleen ja uudelleen. Suosittelen kahdelle gerbiilille vähintään 80x40x40cm kokoista terraariota.

Kuivikkeena käytän puusepänverstaalta haettua puhdasta höylälastua, Kiva-kutteria ja Hirnua. Nämä olen todennut puruvaihtoehdoista vähemmän pöllyäviksi. Poikasterroissa ja pölystä oireilevilla gerbiileillä käytän kuivikkeena mörttiröpöä. Gerbiilihuoneen ovella on myös ilmanpuhdistin Electrolux Oxygen hillitsemässä ilmassa leijailevan pölyn määrää. 

Terroista on aina tarjolla vettä pullossa ja ruokaa. Pulloina minulla on sekä muovi- että lasipulloja. Muovipullot ovat varmatoimisempia, mutta toiset gerbiilit tykkäävät nakerralla niitä. Merkkaan aina itselleni ylös, jos joku on syönyt muovipullon rikki ja siitä eteenpäin käytössä on siinä terrassa lasipullo. Ruokana käytän Rapunzelin gerbiilimixiä ja lisänä Rapunzelin herkkumixiä. Siemenseosta gerbiileillä saa olla vapaasti tarjolla koko ajan. Tarjoilen gerbiileille myös tuoretta ruokaa, auringonkukan ja kurpitsan siemeniä sekä kuivattuja jauhomatoja. 

Esimerkki terran sisustuksesta
Esimerkki terran sisustuksesta

Purun lisäksi gerbiileillä on terrassa paljon muita virikkeitä. Joka terrasta löytyy vähintään yksi pesämökki, joka on puuta tai posliinia. Perussääntö on, ettei gerbiilin terraarioon tulisi laittaa mitään muovista. Olen myös tykännyt puisista tunneleista ja ruohomökeistä. Gerbiilit myös rakastavat pahvin silppuamista ja pyrin siihen, että gerbiileillä olisi kokoajan pahvia terrassaan. Toisinaan se kuluu vain todella nopeasti. Hyviä virikkeitä ovat myös wc-paperi ja esimerkiksi hirssitangot. Gerbiilit usein repivät wc-paperin silpuksi ja kuljettavat sen pesäänsä pehmikkeeksi. Juoksupyöriä gerbiilit eivät tarvitse, mutta jos sellaisen haluaa, on sen oltava riittävän suuri. 

© 2020-2023 Noora Eskola / GerbiiliTohinaa
Kuvien luvaton kopiointi kielletty.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita