Gerbiili minulta, juuri sinulle!

Lue tämä huolella ennen kuin lähetät viestiä!

Oletko päätynyt lemmikkivalinnassa gerbiiliin. Hieno valinta. Gerbiilit soveltuvat hyvin koko perheen lemmikeiksi, sillä ovat myös päiväaktiivisia. Gerbiilit ovat laumaeläimiä, joten niitä on oltava aina vähintään kaksi. Yli kolmen gerbiilin laumat tulisi kuitenkin muodostaa tarkkaan harkitusti eri-ikäisistä gerbiileistä. Yleensä gerbiilit siis asustavat pareittain. Meillä syntyvien gerbiilien värikirjo on laaja, mutta aina gerbiilien värejä ei suinkaan voi valita. Kaikki gerbiilit ovat persoonallisia yksilöitä, joten opit varmasti kotona erottamaan ne toisistaan vaikka ne olisivatkin keskenään samanväriset. Toki pyrin ottamaan kotiehdokkaan toivomukset huomioon parhaani mukaan.

Ennen kuin otat minuun yhteyttä, toivoisin sinun olevan perehtynyt gerbiileihin. Vastaan kyllä mielläni lisäkysymyksiin, mutta perustieto pitäisi olla jo hallussa. Hyviä tietolähteitä ovat esimerkiksi Suomen Gerbiiliyhdistyksen nettisivut tai Gerbiilifakta kirja (M. Vettenterä). Neuvon mielelläni ongelmatilanteissa ja yritän parhaani mukaan auttaa. Poikasten mukana seuraa koko niiden iän minun tukeni kasvatajana ja aina saa palata kysymään jos jokin mietityttää.

Toivon sinun kertovan yhdeydenotossasi monipuolisesti itsestäsi, elämäntilanteestasi ja millaiseen perheeseen gerbiilit ovat tulossa. Gerbiilit ovat usein lasten lemmikkejä, mutta yhteydenoton on tultava aina aikuiselta. Olisin kiinnostunut kuulemaan millaista asumusta olette gerbiileille ajatelleet ja onko se jo hankittuna. Aikaisempi gerbiilikokemus kiinnostaa minua myös. Ylipäätään kysely myytävistä gerbiileistä on kivempi saada hieman "onko sulla myydä gerbiileitä"-lausetta pidemmässä muodossa. Minusta on mukavampi vastailla ja neuvoa, kun ostajakin on perehtynyt ja kiinnostunut. 

Otan kasvattini aina takaisin, jos tilanne sitä vaatii. Maksua en kuitenkaan palauta. Etsin gerbiileille tarvittaessa uudet kodit tai ne saavat asua täällä meillä elämänsä loppuun asti. Aina tilanteesta riippuen.

Mielelläni kuulen kasvattieni kuulumisia koko niiden elämän ajan. Minulle olisi tärkeää ilmoittaa mahdollisista sairauksista ja kuinka vanhaksi gerbiilit ovat eläneet. Tällöin saan arvokasta tietoa suvusta, osaan jatkossa varautua ja pystyn jalostamaan gerbiileitä aina vain terveemmiksi lemmikeiksi.

© 2020-2023 Noora Eskola / GerbiiliTohinaa
Kuvien luvaton kopiointi kielletty.
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita